Hyvin suunnitellut kotisivut

by admin

Ilman verkkosivuja on yrityksesi melkeinpä näkymätön.  Jos aiot bisnestä näin pimeästi, niin eipä ole ihme, jos asiakkaatkin ovat ylipäätään kuviteltuja.  Siis kipi kapi omaa kotisivua kokoamaan ja sen on sitten paras täyttää ne monet vaatimukset, jotka nykyaikainen ostaja on tottunut saamaan netissä.

Yrityksesi etusivu kertoo kuka olet ja mitä teet.  Kerro palveluistasi ja asiantuntemuksestasi selkeästi.  Valitse helppolukuinen tyyli ja koko kirjoituksillesi ja osita tieto helposti luettaviksi. Tietoa tulee olla tarpeeksi, mutta ei liikaa.

Kotisivulla tulee olla tarpeeksi graafista ulkonäköä, jotta sivu on mielenkiintoinen.  Yrityksestäsi riippuen käytä tyylikkyyttä ja huomiota tempaavia kokonaisuuksia, mutta älä matki kaikkea, mitä näet muiden yritysten sivuilla.  Pyri olemaan yksilöllinen. Tekniset toteutukset, mitkä vievät aikaa sivua avatessa, tai ovat suorastaan mahdottomia mobiilien käyttäjille, eivät vedä asiakkaita.

Sivun avanneet saattavat haluta ottaa yhteyttä, ja sen olisi oltava mahdollista monin eri tavoin: puhelin, sähköposti, facebook – kaikki auttavat, jos olet tavoitettavissa niiden kautta.  Laita nämä tiedot helposti löydettäviksi kotisivuillasi.

Kaiken muidenkin toimintojen tulee olla helppoa verkkosivuilla.  Tuotteiden esittely, myynti, tilaus, ajan varaus tai mikä tahansa onkin yrityksesi toimintamuoto.

Vaikka et yrittäisikään kopioida muiden sivuja, kannattaa tehdä katselukierros ja merkitä muistiin, millaisilta hyvin menestyvien firmojen etusivut näyttävät.  Ehkä löydät seasta sovellusta, mihin et itse tyytyisi, etkä sorru käyttämään sitä itse.

Swiss Clinic

Esimerkiksi Swiss Clinic kertoo yrityksestä yksinkertaisesti näin ”Swiss Clinic kehittää todistetusti tehokkaita kauneudenhoitotuotteita.  Luonnollista kauneutta sekä sisältä että ulkoa.”. Näissä kahdessa lauseessa on useampia kuluttajaa miellyttäviä käsitteitä ja tietoa: yrityksen nimi, todistetusti tehokas, hoito ja luonnollinen kauneus!  Kukapa ei ostaisi?

Sivu jatkuu tuote-esittelyllä ja tiedolla, värit ja kuvat ovat rauhallisia ja selviä – sivun lopussa ”Klikkaa tästä” toivotus lisää tietoa janoaville.

Levykauppa Äx – Lahti

Vertailun kohteeksi otettakon vaikkapa Levykauppa Äx – Lahti. Liikkeen etusivulla on käytännöllinen kartta johon silmä hyppää välittömästi, joten kauppa on helposti löydettävissä.  Yritys myy musiikkia, elokuvia, kirjoja ja paitoja Lahdessa sekä yhdeksässä muussa kaupungissa, joiden tiedot löytyvät sivun alaosasta.  Sivut voit kääntää englanniksi tai venäjäksi.  Sivut ovat erittäin käyttöystävälliset ja tiedottavat, joten hyvää verkkosivu suunnittelua on noudatettu tässäkin esimerkissä.