Käytännölliset verkkokaupat

by admin

Tavaroiden ja palveluiden ostaminen on siirtynyt internetin valtakaudella yhä enemmän netin puolelle. Ihmisillä ei ole aikaa enää juosta ostoksilla työpäivän päätteeksi eri liikkeissä, vai ovatko ihmiset itse tehneet elämänsä kiireiseksi?

Niin tai näin, verkosta ostaminen on tehty niin helpoksi, että tuntuu jopa turhalta lähteä keskelle ihmisvilinää ja hiostaviin pukukoppeihin sovittamaan vaatteita. Verkkokaupasta vaatteiden ostaminen on muutenkin todella helppoa ja nopeaa, sillä enää ei tarvitse odotella milloin myyjä vapautuu palvelemaan juuri sinua. Tai jos tarvitset isommat housut sovituskoppiisi, niin yleensä joudut hakemaan ne itse, ainakin isommissa vaateliikkeissä. Motleydenim.fi on muun muassa isompien miesten vaatteiden verkkokauppa, jonka kautta voita ostaa vaivattomasti vaatteet jopa kuukauden palautusajalla. Ei enää hiostavia pukukoppeja, vaan voit kokeilla vaatteita rauhassa oman peilin edessä!

Verkkokaupoissa yhdistyy käyttäjäystävällisyys ja design

Pelkkä visuaalinen ulkonäkö tai nettisivuston löydettävyys eivät riitä kuitenkaan hyvälle verkkokaupalle, vaan sivuston tulee olla myös toimiva käyttäjän kannalta. Verkkokauppaan mennään yleensä ostamaan tuotteita, joten tärkeintä on, että etsitty tuote löytyy helposti. Ensimmäiseksi ostajan katse osuu sivuston ulkoiseen olemukseen, sen jälkeen tuote pitää löytää nopeasti. Erinomainen esimerkki toimivasta ja yrityksen brändin näköisestä verkkokaupasta on Bilteman nettikauppa, jonka sivusto kertoo kävijälle jo heti ensi silmäyksestä tutusta liikkeestä. Sivuston värit mukailevat yrityksen perusvärejä, sivusto on selkeä, ja asiakas löytää nopeasti navigointipalkin. Yritys, jonka asiakas jo tuntee ilman verkkosivustojakin, on todella helppo jatkaa mainontaansa netin kautta. Mutta entäs jos bisnes alkaa pelkän verkkosivuston kautta, ilman etukäteen rakennettua brändiä? Hyvä esimerkki tästä on verkkokauppa.com,joka on onnistunut saavuttamaan pelkällä domain – nimellään ansaitsemansa paikan verkkokauppojen kuninkaana. Tuotekuvat on tehty laadukkaasti, ja asiakas löytää sivustoilta nopeasti hakemansa tuotteen. Käyttäjäystävällisyys onkin se tärkein ominaisuus myös tulevaisuuden nettimarkkinoinnissa, sillä kilpailu kovenee, ja asiakkaat haluavat löytää etsimänsä tuotteen yhä nopeammin.