Miten saat ihmiset palaamaan sivustollesi

by admin

Sivuston sijoittuminen hakukoneen listauksessa on erittäin tärkeä asia, mutta yhtä tärkeää on tehdä sivustosta niin houkutteleva, että satunnainen kävijä jää tutustumaan sisältöön ja haluaa palata sinne uudestaan. Parhaimmillaan hän suosittelee sivustoa ystävilleenkin esimerkiksi jakamalla sitä sosiaalisessa mediassa. Tämä on syytä pitää mielessä sivustoa suunniteltaessa ja toteuttaessa.

Sivuston on toimittava luotettavasti. Sivujen tulee latautua nopeasti ja linkkien toimia moitteettomasti. Häiritseviä ponnahdusikkunoita kannattaa myös välttää. Sivustolta pitää päästä poistumaan selaimen taakse-painikkeella. Muutenkin navigoinnin sivuston sisällä pitää olla selkeä, jotta käyttäjä näkee koko ajan, missä kohdin sivustoa hän on ja mihin sivulta voi siirtyä. Jos sivustolla kysytään luottamuksellista tietoa käyttäjästä (esimerkiksi luottokorttimaksussa), on käytettävä HTTPS-protokollaa, jolloin siirrettävä tieto suojataan.

Ulkoasu on myös tärkeä tekijä. Sivustolle kannattaa valita jokin väriteema, joka toistuu jokaisella sivulla. On hyvä muistaa, että jotkut käyttäjät ovat punavihersokeita, joten esimerkiksi vihreä teksti punaisella pohjalla ei ole hyvä valinta. Liian pitkiä tekstiosuuksia kannattaa välttää ja sen sijaan jakaa teksti lyhyiksi kappaleiksi, joilla on väliotsikot. Jos tekstiä tulee niin paljon sivulle, että käyttäjä joutuu vierittämään sivua, on sivustolle syytä lisätä hakutoiminto. Videot ja valokuvat elävöittävät ja keventävät sivustoa.

Kaunis ulkoasu ja tekninen toimivuuskaan eivät riitä, jollei sivustolla ole kunnollista sisältöä. Sivustolla tulee olla jotakin annettavaa kävijälle. Tämän takia onkin hyvä ensin terävöittää mieleen, mille kohderyhmälle sivusto on tarkoitettu, ja sen jälkeen miettiä huolella, millaisesta tiedosta he ovat kiinnostuneita. Jos kyse on vaikkapa kampaamosta, kävijää kiinnostaa varmastikin kampaajan työ- ja koulutushistoria, aukioloajat ja yhteystiedot karttoineen. Lisäksi hän saattaisi haluata nähdä, millaisia leikkauksia ja kampauksia kampaaja on saanut aikaiseksi. Sen sijaan verkkokaupan osalta kiinnostavia tietoja ovat mm. tuotekatalogit, maksu- ja toimitustavat ja taustatieto yrityksestä. Tekstin tulee olla huoliteltua eikä virheitä asiasisällössä saisi olla. Sisältöä pitää myös päivittää usein. Jos itse tietosisältö on suhteellisen pysyvää, voi sivustoon liittää sisältöön hyvin sopivan blogin ja päivittää sitä säännöllisesti. Blogiin voi liittää uutiskirjeen tilauksen, jolloin käyttäjä saa säännöllisesti mainosta sivustosta.