Verkkotrendit 2016 – mikä tekee sinusta näkyvän

by admin

Vuosittain lehdistö ja muu media ennustavat, mitkä tulevat olemaan tulevan vuoden merkittävimmät ja suosituimmat trendit maailmalla. Teknologian kehittyessä huimaa vauhtia ja yhä mielenkiintoisempien innovaatioiden ilmestyessä erilaisten teknisten laitteiden sekä nerokkaiden it-ratkaisujen muodossa voidaan odottaa kokonaisuudessaan mahtavaa vuotta 2016.

Vuodelta 2016 voidaan odottaa jännittäviä asioita erityisesti mobiilipalveluiden kohdalla, kuten esimerkiksi nopeasti kasvava kauppakassipalvelu, joustava mobiilimaksaminen missä ja milloin tahansa sekä hoitoalan viestintäpalveluita koskien mm. vanhusten kotihoitoa.

Sisältömarkkinoinnin merkitys kasvaa entisestään ja yhä useampi yritys alkaa ymmärtää sen antaman hyödyn. Asiakasprofilointi ja asiakasymmärrys ovat saaneet rinnalle tämän tärkeän konseptin. Mikä sopii tämän päivän potentiaaliselle asiakkaalle, joka on entistä valveutuneempi ja vaatii yritykseltä huomattavasti enemmän, kuin muutama vuosi sitten? Sisältömarkkinoinnin avulla kiinnitetään asiakkaan huomio, mutta ei pakkopullalla, vaan tarkoituksenmukaisella sisällöllä, josta on hyötyä molemmille osapuolille. Tämän kaltainen myynninedistäminen asettaa suuria haasteita sekä suurille, että pienille yrityksille. Sisältömarkkinointi näkyy myös sosiaalisissa medioissa, jonka kautta yritykset tavoittavat lukuisia potentiaalisia asiakkaita. Sosiaalinen media on erinomainen verkosto, jonka vaikutuksia ei voi aliarvioida, sillä somessa käyttäjät suosittelevat sisältöjä toisilleen tiedon siirtyessä eteenpäin lumivyöryn lailla.

Digitalisoituminen, joka liittyy tiiviisti asiakasymmärrykseen, on yksi vuoden suurimpia trendejä, sillä se näkyy yhä laajemmin markkinoinnissa. The Internet of Things, eli IOT tarkoittaa internetin siirtymistä kodinkoneisiin, ajoneuvoihin, asusteisiin ja muihin esineisiin, jotka tulevat olemaan tulevaisuuden älylaitteita älykellojen – ja puhelimien rinnalla. Internet laajentuu koneisiin, joita ohjataan ja hallitaan internetin kautta etänä. Vaikka älytalot, älykkäät rakennukset ja muut innovaatiot tulevat olemaan arkea vasta lähitulevaisuudessa, löytyy vuonna 2016 selkeitä merkkejä tästä innovatiivisesta maailmasta, joka muuttuu ja päivittyy käyttäjien katseen alla kuin huomaamatta.