Web design – avain menestyvään kaupankäyntiin

by admin

Menestyäkseen tämän päivän haasteellisessa yritysmaailmassa on yrityksen panostettava reilusti web designiin, eli verkkosivujen suunnitteluun ja toteutukseen. Toimiva web design on elintärkeää yritykselle, joka haluaa olla näkyvä myös verkossa markkinoiden ja myyden tuotteitaan tämän hetken suosituimmassa ja kuumimmassa myyntiympäristössä, eli Internetissä.

Verkkomyynti on yksi tuotteliaimpia tapoja tehdä kauppaa ja tarvitaan hyvin suunniteltua verkkonäkyvyyttä, jotta potentiaaliset asiakkaat löytäisivät yrityksen ja sen tuotteet. Liiketoiminnan kannalta verkkomyymälä on erinomainen tapa tavoittaa asiakkaat ympäri vuorokauden ajasta ja paikasta riippumatta. Lisäksi yritys säästää reilusti kivijalkamyymälän aiheuttamissa kustannuksissa, jolloin yritys voi pitää hintojaan hieman alhaisempina houkutellen maksavia asiakkaita sivuilleen.

Web design on yrityksen menestysresepti, jolla yritystä ja sen tuotteita markkinoidaan, joten sen suunnitteluun on kiinnitettävä erityistä huomiota. Trendit kertovat verkkosuunnittelun siirtyneen selkeään ja tyylipuhtaaseen muotoon, joka näkyy yrityksen verkkosivuilla esimerkiksi typografiassa ja tietoisesti valittuna minimalismina. Back to basics -tyyli kertoo sivuston sisällön nousseen tärkeimmäksi argumentiksi, jolloin ylimääräiset häiriötekijät on poistettu, mikä tarjoaa potentiaaliselle asiakkaalle puhtaan ja käyttäjäystävällisen kokemuksen.

Verkkosivujen suunnittelun ympärillä kuohuu, kun tekoälyn nimeltä The Grid kerrotaan lähitulevaisuudessa valloittavan vaativan suunnittelutyön. The Grid on laajan kehitystyön tulos, joka tekee suurimman työn käyttäjän lisätessä ainoastaan haluamansa kuvat ja tekstit. Todellisuutta ovat kuitenkin yritysten suosimat tyylipuhtaat Flat design ja Googlen kehittämä Material design, jotka sopivat käyttöjärjestelmiin kuten Windows 8 ja iOS. Yrityksen on myös otettava huomioon räjähdysmäisesti laajentunut mobiililaitteiden käyttö, jolloin web design on mukautettava myös älypuhelimiin ja tabletteihin.